Frøya og Hitra Villsaulag - Fagmøte med Daniel Fjørtoft og villsaukåring med Egil Kvalsund - 17.-18. september

Fredag 17. september får Frøya og Hitra Villsaulag besøk av Daniel Fjørtoft, som vil halde foredraget "Ekstensiv villsaudrift ytst i havgapet". Laurdag 18. september vert det kåring av villsauvêrar på stall SLT. Strømøya. Egil Kvalsund stiller som dommar.


Frå fagsamlinga på Stette - Foto: Kjartan P. Fjørtoft


Foredrag om ekstensiv villsaudrift

Villsauhelga startar med foredrag av Daniel Fjørtoft, i kommunestyresalen på Sistranda på Frøya kl 19:00 fredag 17. septemberSame foredrag har vore helde to gongar på fagsamlingar i regi av Sunnmøre Villsaulag. Den gongen vart det svært godt frammøte og mange gode diskusjonar i salen.

Han er kjent frå villsaubloggen villsausida.no, vert for nettsendingane Villsaupraten og som tidlegare styremedlem i Norsk Villsaulag. Han har dreve med ekstensiv utedrift i snart 30 år, og vil dele av både historier frå både opp og nedturar frå denne tida.

Det vert tid til ein matbit og litt prat rundt borda.


Villsaukåring

Laurdag er det klart for vêrkåring. Egil Kvalsund som er leiar i Norsk Villsaulag og er utdanna kåringsdommar vil vurderer hanndyr. Oppmøte i ridehuset til Jannicke og Joakim på Stall SLT. Strømya kl 10. Hugs å ta med gode hanndyr.

Bilete frå ei tidlegare kåring på Hitra-Frøya.


Kommentarer